Infopunt Vlaardingen
29
JUN

Open akker

Iedereen is op de Open akker van 14.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom op onze akker aan de Westlandseweg 250 bij het pannenkoekenrestaurant de Soete Suikerbol. Op de Open akker is er altijd van het begin tot het eind veel belangstelling. Er is een ruim assortiment aan groenten, jam, klein fruit en veldboeketten voor een kleine donatie te koop. Een team van vrijwilligers staat klaar om prachtige veldboeketten samen te stellen voor de bezoekers. De groenten en bloemen zijn zo natuurlijk mogelijk geteeld en vaak op dezelfde dag geoogst. Hoe mooi is het om groenten en bloemen uit je eigen stad mee naar huis te nemen. Er zijn ook planten in pot te verkrijgen. Met de opbrengst van de open akker kan volgend jaar weer zaaigoed, plantjes en ander materiaal gekocht worden.

Stichting Stadslandbouw Van Ruytenburch is in april 2013 opgericht en bestaat al meer dan 10 jaar. Naast de akker aan de Westlandse weg zijn tuin Holy en de kas aan de Hoflaan onderdeel van Stadslandbouw van Ruytenburch. In en om de kas in ’t Hof worden bloemen en planten opgekweekt en educatieve natuurprogramma’s gegeven voor kinderen van 2,5 t/m 13 jaar op de Kindertuinen. In dezelfde kas bevindt zich het populaire pop-up restaurant MOM (maaltijden op maandag).

Voor meer informatie: www.stadslandbouwvanruytenburch.nl of de Facebookpagina’s van Stadslandbouw van Ruytenburch, Kindertuinen Vlaardingen en MOM (Maaltijden op maandag)

Deel deze pagina

Meer zoals Open akker

Speciaal voor jou