Infopunt Vlaardingen
29
JUN

Haring & Bier Festival

Historische Vlaardingse Stadsbussen

Locatie: Westhavenplaats Noord (thv Assam II en Graatje) Wie kent ze nog? Bus 52, 56 uit de jaren '60, '70 van de vorige eeuw. Mét asbakken dus. Ze zijn deze zaterdag weer te bewonderen op de Westhavenplaats

Vergeten Ambachten

Locatie: Westhavenkade Nettenboeter, mandenmaker, graveur, palingroker en vele andere oude ambachten zijn te zien (en te proeven) bij. Infopunt Vlaardingen

Rock around The Pittstop

Locatie: Koningin Wilhelminahaven Bij eetcafé The Pittstop waan je jezelf terug in de jaren '60 van de vorige eeuw! Onvervalste Rock 'n Roll en bijbehorende oldtimers.

Braderie

Locatie: Westhavenkade Vast onderdeel op ons festival is de braderie. Lekker struinen langs de diverse kraampjes en foodtrucks met heerlijke lekkernijen.

Turkse Markt

Locatie: Oosthavenkade De Turkse Markt is al jarenlang één van de best bezochte onderdelen van ons festival. Niet verwonderlijk, want de fijnproever weet de vers bereide hapjes inmiddels goed te vinden. Ook voor de kids is er van alles te doen van draaimolen tot ponyrijden

F1-simulator KPN

Locatie: Westhavenplaats Noord (thv Assam II en Graatje) Versla jij Max? Op de Westhavenplaats thv Graatje kun jij in een KPN Racesimulator stappen en je meten met Max Verstappen!

Foodtrucks

Locatie: Westhavenkade Een grote diversiteit aan foodtrucks met de hipste lekkernijen. Kom proeven!

Historische Trekvaartdag

Locatie: Westhavenplaats Noord (thv Assam II en Graatje) Op zaterdag 29 juni is er tijdens het Haring en Bierfestival extra aandacht voor de bijzondere geschiedenis van Vlaardingen Haringstad. Op deze dag viert heel Vlaardingen feest met een historisch tintje. De Historische Trekvaartdag karavaan strijkt neer in Vlaardingen en brengt de geschiedenis van de stad, de haven en de Vlaardingse Vaart tot leven met veel gratis activiteiten.Het hele programma van de Historische Trekvaartdag is tussen 10.00- 16.00 uur gratis te bezoeken.

Muziek-Caravan

Locatie: Sluiskom De Muziek-Caravan is een gezellige verschijning op ons festival. `Een caravan met dj en platenbakken. Zoek zelf een nummer uit en de dj draait hem. Een levende jukebox dus met de muziek van nu tot goed fout!

Bluespodium

Locatie: Dayer Al jaren een vast onderdeel: het bluespodium verzorgd door Muziekcafé de Hommel Met The Maconics, The Flexibles, Stenniz, Rock Solid en JackoJane

Demonstratie Hondensport

Locatie: Hof Kepa-Kennels verzorgt deze middag twee spectaculaire demonstraties in 't Hof #politiehonden In de pauze kun je genieten van een roofvogelshow!

JAM

Locatie: Visbank/Westhavenplaats Horeca Grote pophits in een jazzy jasje!

Kids Havensurvival

Locatie: Sluiskom Terug van weggeweest! Hans van der Have en zijn team van Adventure Vlaardingen verzorgen weer een spannende uitdaging voor de jongste jeugd!

Rita Young & Friends

Locatie: Veerplein Wie Haring-en Bierfeest zegt, zegt Rita Young. Rita Young is in de 50 jaar van het festival meer aanwezig geweest dan welke organisator, bestuurslid, burgemeester of andere artiest dan ook. Ook dit jaar weer Seniorenplein met de Vlaardingse diva en haar muzikale vrienden.

RIB Experience Ron Meijer

Locatie: Oosthavenkade (Vulcaan) Met 100 km per uur over het water? Voor de durfals is er de mogelijkheid op te stappen op een RIB. De opstapplaats is op de Oosthavenkade, voorbij de sluis.

Roofvogelshow

Locatie: Hof Een show voor jong en oud. Na afloop kan het publiek eventueel met een uil of roofvogel op de handschoen en hier mag uiteraard een foto van gemaakt worden.

Vulcaan Bierproeverij

Locatie: Oosthavenkade (Vulcaan) Na de succesvolle editie van 2022 organiseert de Vlaardingse Bierbrouwerij op zaterdag 29 juni voor de tweede keer het Vlaardings Bierfestival. Op de binnenplaats van de brouwerij presenteren 4 brouwerijen hun bieren. VET & LAZY (Rotterdam), Brouwerij Ebontree (Dordrecht), Westlandse brouwerij zwol (’s-Gravenzande) en de Vlaardingse Bierbrouwerij. Natuurlijk is er ook verse haring en live muziek door de @bluegrass_bastards uit Delft en Beau Geste uit Vlaardingen.

De Lakei (Levend Standbeeld)

Locatie: Liesveld/Fransenstraat De lakei van de koning zorgt voor orde, netheid en regelmaat. Zijn taak is dan ook te zorgen dat de gasten niks te kort komen en ze er piekfijn uitzien voor hun bezoek aan de koning. Een levend standbeeld dat onhandig uit de hoek komt Echter wil soms de lakei wel eens wat onhandig uit de hoek komen... zeker wanneer hij weer staat te zwaaien met zijn dienblad vol kristalwerk.

Walters Rariteitenkabinet

Locatie: Liesveld/Fransenstraat In deze straattheater act trekt Walter stad en land door om zijn bijzonder gevonden magische wezens te tonen. Zo heeft hij een potje muggenzifters en getalenteerde zandvlooien... Bewonder zelf zijn eigenaardige collectie. Walter trekt met zijn opzichtige steekkar en koffers over uw evenement en laat iedere passant verbazen en verwonderen. Tijdens deze hilarische, interactieve act zal het publiek Walter moeten helpen bij zijn presentaties. Walter lijkt met zijn professionele theaterkostuum en gedetailleerde props zo te zijn weggelopen uit een sprookjesboek.

Joost Mag Het Weten

Locatie: Visbank/Westhavenplaats Horeca Joost Mag Het Weten: Dé Nederpopsensatie met opzwepende medleys en de grootste hits van de beste artiesten uit de Nederlandse pophistorie!

Nine Miles

Locatie: Visbank/Westhavenplaats Horeca Nine Miles is de winnaar van de eerste editie van de Haringkoppen Coverband Contest in KOFA Deze 8-koppige coverband neemt ons mee naar het zonnige Jamaica van Bob Marley Met de 25 graden die we met het KNMI hebben afgesproken wordt dat dus genieten!

This is Beethoven

Locatie: Visbank/Westhavenplaats Horeca They are back! Op veler verzoek!! Het begrip “coverband” wordt door deze zes rasartiesten naar een hoger level getild. Een level dat alleen This is Beethoven kan waarmaken. Elegant, sexy, gepassioneerd en professioneel. Innovatieve techniek wordt op een unieke manier gecombineerd met een zeer uitgebreid repertoire van de grootste Pop-, Dance- R&B- en Rockhits vanaf de jaren 90. Een stralende, dynamische show die het publiek meevoert van hoogtepunt naar hoogtepunt, waar nog lang over nagepraat zal worden. Een onuitwisbare herinnering aan een fantastisch feest!

Het Haring en Bierfestival (sinds 1974) is het gratis toegankelijke Vlaardingse festival rond de Vlaardingse haven. Voor elke leeftijdscategorie is er iets te doen. Van ponyrijden, springkussen en havensurvival voor de jeugd tot een bierproeverij en spetterende optredens voor volwassenen.

Van 22 tot en met 29 juni.

Meer in Juni

Blikopener: Gunmoll
De Kroepoekfabriek
De Vaart Op Het Stadsstrand - Gecanceld
Het Stadsstrand Vlaardingen
Parkzicht outdoor - Gecanceld
Surfplas/krabbeplas

Deel deze pagina